Sommerfugl på gule blomster

Våre beste tips til sommerhagen – blomster, jord, grønnsaker og bær

Sommersesongen er godt i gang – vi nyter å plante i sommerhagen! Her er rådene du trenger for å få et frodig blomsterbed med lykkelige planter.

Pelargonia, margeritter, syriner og nelliker, så langt øyet kan se. Interessen for planter, jord og hageliv har økt det siste året, i takt med tiden vi tilbringer hjemme. Vi vil plante blomsterbed, ripsbusker og grønnsakshager – men hvordan lykkes med plantingen?

Huskeregel til planting av sommerblomster – STINK

Store krukker er alfa og omega når du skal plante sommerblomster. Blomstene vokser fortere og har behov for større plass, både til voksende røtter og fuktig jord.

Tørre blomster trives ikke. Husk å vanne blomstene dine fra første dag – og gjerne litt ekstra i starten. På samme måte som med nyfødte, er plantene ekstra sårbare i starten. Men sikre at potten ikke er tett, slik at vannet kan sive ut og røttene ikke drukner.

Ikke glem gjødsel. Sommerblomstene bør gjødsles hver 14. dag og gjerne med kugjødselkompost. Denne typen gjødsel lukter ikke, til tross for at det høres sånn ut, og kan kjøpes her hos Mjøsanlegget.

Næringsrik jord. Vi anbefaler å bruke vår Hage-Mix®, som vi skriver mer om lenger ned i artikkelen – denne typen jord passer til alle blomster, busker og grønnsakshager.

Knip av visne blomster, slik at det kan blomstre på nytt!

 

Lilla blomster

 

Hage-Mix – en plantejord som funker til alt

Frister det med syrlige rips, modne tomater eller stikkelsbær som kan sankes og fryses? Hjemmedyrkede grønnsaker og bær er godt året rundt!

Hvis du skal dyrke grønnsakshage, blomsterbed, buskvekster (eller litt av alt), kan du med fordel bruke vår Hage-Mix®. Dette er en universell jordtype som er enkel å jobbe med. Den fungerer til det meste og for de fleste.

Planter i skråning? Bruk bark!

Skal du plante i skråninger, anbefaler vi at du planter tett og bruker bark eller toppdekke. Blant annet kan du bruke dekkbark furu eller hagekompost som passer god til busker og trær. På denne måten står buskene dine stabilt til tross for helning.

Vi håper dette har gitt deg inspirasjon og motivasjon for å sette i gang med sommerhagen. Og ikke glem STINK – lykke til!

 

– Sammen gjør vi litt for hele væla!