Metallica på el og biogass

Det er mye tungt utstyr som skal flyttes når et av verdens største band er på verdensturné. Da passer det fint at Metallica har valgt å kutte utslippene fra transporten med IVECO.

Kilde biogassbransjen.no IVECO

Metallica feirer sitt 40-årsjubileum og markerer dette med en turné gjennom Europa og USA. Med hele 72 turneer bak seg bærer årets turné navnet M72 som en hyllest til bandets historie. IVECO er valgt som samarbeidspartner for kjøretøy, med et klart mål om å være en lavutslippsturné.

Som trofaste fans allerede har merket seg kommer M72-turneen også til Norge, nærmere bestemt på Tons of Rock – som går av stabelen på Ekeberg i Oslo 26. juni.

El- og biogasskjøretøy fra IVECO

– Konseptet for Metallicas turné er at alle kjøretøyene skal være lavutslipp. Det er gledelig å se at et så stort rockeband, som er assosiert med røff stil, også viser en fremoverlent holdning ved å ta ansvar for miljøet. IVECO har biler tilgjengelig i alle størrelser på el og biogass, som vil hjelpe Metallicas ambisjoner om en lavutslippturné, sier Anders Velta – salgssjef i IVECO Norge.

– Metallica har dype røtter i musikkbransjen, spesielt her i Norge, hvor de har bygget opp en enorm følgerskare gjennom flere tiår. Med utallige konserter og rekordraskt utsolgte billetter har de bevist sin enorme popularitet her i landet. Det er nesten umulig å finne noen som ikke kjenner til Metallica i Norge, eller i det minste kjenner noen som gjør det, forteller Velta.

Metallica-turneen M72 innebærer både egne konserter og deltakelse på festivaler rundt omkring i Europa. Det betyr at IVECO-kjøretøyene både skal frakte utstyr til festivalene, samt Metallicas helt egen scene.

Stor operasjon

– Det er ufattelig mye utstyr og personale. Det er lys, lyd, scenerigg og egne busser med scenearbeidere. Det er en grunn til at de trenger en god samarbeidspartner når det gjelder logistikken med å flytte store lass innenfor en veldig streng tidsplan. Det er klart en prestisje i det! Det skal være god stemning og riktige biler til riktig bruk, sier Velta i pressemeldingen.

– IVECO har en ekstra fordel ved å sørge for at både crew og karavanen unngår å kaste bort tid ved å planlegge etter IVECOs digitale løsninger. Det er press på tid, så det er ikke rom for noe uforutsett, og alt skal koordineres på tvers av landegrenser slik at alle krav blir tilfredsstilt. Denne logistikken kan IVECO bidra med gjennom sine kjøretøy og interne systemer, sier han videre.

Ingen rom for feil

Metallica skal ikke bare holde mange konserter i mange land, det er også kort tid mellom arrangementene. Bare tre dager etter konserten i Oslo skal de for eksempel stå på scenen i Frankrike, (trykk her for turneliste), og med korte tidsfrister er det rett og slett ikke plass til forsinkelser.

– Det er en enorm ære å bli valgt av et av verdens største band. De stoler på oss med et stramt program og er avhengige av kvalitet og pålitelighet fra oss. Det er svært viktig for oss, og det er virkelig hyggelig å samarbeide med et band av slik global anerkjennelse, understreker Velta.

Det er ingen tvil om at å ha blitt valgt av Metallica også er stas internt i IVECO, da det ikke er hvem som helst som får slike oppdrag.

– Det er tydelig at dette betyr mye for oss i IVECO. Det skaper virkelig en wow-faktor, både for våre forhandlere og internt i våre verkstedssystemer. Det er fantastisk å være en del av noe så stort, sier Velta – som også trekker frem designet:

– Designet er virkelig tøft! Dette er biler som skal synes, og det er både røft og stilig med en kul kombinasjon av matt svart og gult. Det er ingen tvil om at det blir synlig på veien, så det er en sjanse for å se konvoien, avslutter han.